lauantai 30. marraskuuta 2013

Stikins-tarrat

Nyt vähän sponsoroitua mainosta ennen adventin alkua. Blogiyhteistyön merkeissä pääsin kokeilemaan ilmaiseksi Stikins-tarroja, joita voi tilata täältä. Esikoiselle nimikoin aikoinaan itse ompelemalla vaatteisiin nimilappuja. Siinä oli kova työ ja nuoremmat joutuvat sitten kantamaan esikoisen nimeä vaatteissaan, kun vaatteet siirtyvät heille. Stikins-tarrat pysyvät, mutta ne voidaan myös tarvittaessa irroittaa, siksi päätin kokeilla juuri niitä. Vielä en ole ehtinyt pesukoneessa käyttää, joten luvattua pesun pitävyyttä en ole kokeillut, mutta ainakin kiinnitys tuntuu toimivan hyvin. Lisäksi monipuolisuutensa ansiosta tarroja voi käyttää myös tavaroissa.


Pienempien lasten vaatteet nimikoidaan sitten, kun on heidän aikansa suunnata päiväkotiin. Tarrat odottelevat sitä hetkeä nyt kirjekuoressaan. Lisää erilaisia nimikointiin liittyviä tuotteita löytyy täältä.




Ja nyt siirryn paniikissa ompelemaan adventtikalenteria. En yhtään viimetippaan jättänyt :)

Lottariina 

tiistai 26. marraskuuta 2013

Kangasruusut

Tein elämäni ensimmäisen lippunauhan kuopuksen ristiäiskoristeluun. Onnistui ihan kivasti ja juhlien päätteeksi ripustin koristuksen tyttöjen huoneeseen. Kun leikkailin ruutuja kankaasta jäi pieniä kangastilkkuja tähteeksi aikamoinen kasa. Pyörittelin niitä yhtenä iltana ja keksin käyttää niihin samaa tekniikkaa kuin kreppipaperiruusujen tekoon. Lopputulokseksi sain aika söpöjä pieniä kangasruusuja. Ei vaadi liimaa eikä lankaa, tosin jos pujottaa langan lopuksi ruusun läpi pysyy se takuuvarmemmin kasassa.



Kangastilkut näyttivät tältä. Mitä matalampi kolmio sen parempi ruusu. Paperiruusuja olen aina tehnyt suorista kaitaleista, mutta kolmiot toimivat kankaassa paremmin, jos ei halua käyttää lopussa neulaa ja lankaa. Lisäksi kolmiosta saa kivat lehdet ruusulle.


 Ota kiinni toisesta kolmion matalasta kulmasta ja kierrä kangas itsensä ympäri kuvan osoittamalla tavalla.


Jatka kiertämistä kiertämällä kangasta kolmion huipun ympäri ja samalla sormien välissä olevan keskustan ympäri.


Lopuksi solmi kolmien matalat kulmat yhteen ruusun takapuolelle. Näistä muodostuu kukan lehdet.


 Valmis ruusu näyttää tältä.


Pian päästään taas jouluaskareiden pariin, jos tässä hulinassa ehtii kummempia askarrella :)

Ihania pakkaspäiviä!

Lottariina