torstai 19. kesäkuuta 2014

Naan leipää

Olen paiskinut viime kuukaudet opintoja siihen malliin, että blogi on saanut jäädä taka-alalle. 
Nyt vihdoin alkaa näkyä valoa tunnelin päässä, joten voi hetkeksi hengähtää blogin äärellä.

Eilen sain tehtyä intilaisia naan leipiä, mutta en kyllä jaksanut chicken kormaa tehdä kyyti pojaksi. Kelpasi kyllä hyvin pelkälteenkin nuo leivät. 
Ohjetta soveltelin vähän nettiohjeiden pohjalta, koska viimeisestä leipomiskerrasta on kulunut niin kauan, etten muistanut enää ohjetta. 
Jugurttia olisi ehkä voinut laittaa hitusen enmmän maun vuoksi. 
Kokoamani ohje on super helppo :)


 Naan leipä

Ainekset:
2dl turkkilaista/kreikkalaista jugurttia
2dl maitoa
7dl vehnäjauhoja
1pss kuivahiivaa
1tl suolaa
2tl sokeria
50g voita sulatettuna

Ohje:
1. Lämmitä maito kuumaksi. 
Sekoita se jugurtin kanssa niin, että seoksesta tulee hieman kättä lämpimämpää.
2. Sekoita kuivat aineet.
3. Lisää maito jugurttiseos kuiviin aineisiin.
4. Lisää sulatettu voi ja sekoita taikina tasaiseksi.
5. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
6. Muotoile jauhotetulla pöydällä taikinasta noin 16 lituskaa leipää. 
Levitä neljä leipää kerrallaan suoraan puhtaalle pellille (ei leivinpaperia).
7. Paista uunin ylätasossa 275 asteessa noin 5 minuuttia tai kunnes leivän pintaan tulee ensimmäiset vaaleanruskeat läiskät.
8. Voitele leivät heti niiden tultua uunista.


Naan leivät kannattaa syödä tuoreena, 
koska seuraavana päivänä ne ei maistu enää ollenkaan niin hyvälle kuin uunituoreina. 
Seuraavan kerran, kun teen Chicken Kormaa, laitan ohjeen siitäkin.


Riemukasta Juhannusta!

Lottariina

2 kommenttia:

  1. Tuliko reseptillä "löysiä" naan-leipiä vai tuliko leivästä kovin tiivistä? ... Minä kokeilin kans joskus jotain random reseptiä, eikä se kyllä muistuttanutkaan oikeaa naan leipää vaikka ihan hyvää olikin :) Tätä reseptiä voisi testailla! Niin ja pikkukommenttina: Eikö se naan leipä yleensä ole kyytipoikana eikä chicken korma ;)

    VastaaPoista
  2. Tuli sopivan kiinteitä. Kannattaa aina voidella leivät voilla heti uunista ottamisen jälkeen, niin eivät pääse kuivahtamaan. Toimii leipänä ilman chicken kormaakin, kunhan syö leivät tuoreina :)

    VastaaPoista