sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Mintunvihreät prinsessajuhlat

Eilen juhlittiin pienen talviprinsessan 3-vuotissynttäreitä. Aloitettiinkin synttäreiden suunnittelu heti joulun jälkeen ja pikkuhiljaa tehden saatiin kokoon aika sievät juhlat. Teemana oli talvi ja väreinä mintunvihreä ja valkoinen.
Tein ensimmäistä kertaa kakkutikkareita ja täytyy sanoa, että näitä tehdään meillä vastaisuudessakin. Helppoja ja herkullisia. 


Innostuttiin niin candymeltseistä että dipattiin muutamat vaahtokarkitkin.



Suklaakuorrutteiset lumihiutaleen muotoiset pikkuleivät näyttävät lähinnä edelweiss kukkasilta :)


Pinterestistä bongasin kivan idean valoista ja tyllistä pöydän koristeeksi. Kiinnitys oli jokseenkin haasteellinen ja valot olisivat saaneet olla vähän erilaiset, mutta niillä mentiin mitä joulukoristelaatikosta löytyi :)




Kakku vielä puuttuu tästä kattauksesta, koska se pinottiin jäätelöistä ja laitettiin tarjolle vasta kun vieraat olivat jo pöydässä.







Sankari itse pöydän päässä.


Pompomeja tehtiin tokaluokkalaisen kanssa. 


Leikkejä varten isosisko oli taiteillut ison Olaf posterin ja kartongista jokaiselle pienelle vieraalle nenän. Porkkanoita tuli sinne ja tänne. Itse ompelin kasan lumiaiheisia hernepusseja joita kanniskeltiin päiden päälle ja joista rakennettiin pinoja.





Vähän juhlien valmistelua. Isosisko ystävineen oli tässäkin tärkeässä roolissa.




Kutsukortit tehtiin yhdessä sankarin kanssa samaisella talviteemalla.



Seuraavat synttärit vasta toukokuussa :)

Mukavia talvipäiviä.

Lottariina


lauantai 3. tammikuuta 2015

Nukenvaatteita

En olekaan vielä ennättänyt postata mitään kummityttöjen joululahjoista, vaikka se on mielessä ollut ja kuvat tietty räpsin jo ennen kuin pistin mekot pakettiin.
Molemmat kummitytöt saivat tänä Jouluna lahjaksi nukenvaatteita pienille reppasenkeleille, jotka löytyvät täältä ja täältä.
Jos olisi ollut enemmän aikaa ennen Joulua, olisin tehnyt enemmänkin. Nukenvaatteiden teko on yllättävän kivaa. Suhteellisen nopeasti saa aikaan söpöjä juttuja.
Mekko on tehty samasta kankaasta kuin siivet, jotka tein tytöille vuoden 2013 Jouluna joululahjaksi. Siivet löytyvät täältä.



Mekkoon löysin kaavat Tildan Talvikirjasta, mutta sovelsin ohjetta ompelemalla kujan mekon yläreunaan kuminauhaa varten. Reppasenkelit on helppo pukea, koska ne ovat pehmoisia ja taipuisia, joten muita muutoksia ei mekkoon kaivattu. Kirjan kannessa näkyy, miltä mekko näyttää, kun se on ommeltu suoraan Tilda-nuken päälle.


Hame on tehty samasta kankaasta kuin laukut, jotka tein tytöille viime kesänä. 
Laukut löytyvät täältä. Toivottavasti löytäisin kangasta vielä lisää. Olisi kiva tehdä pompuloita ja muuta pientä kivaa nukeille juuri tästä kankaasta. Toiselle reppasenkelille ennätin tehdä laukun, mutta siitä en muistanut räppästä kuvaa, kun väkräilin sitä junassa.





Vielä olisi kiva, jos vähän pääsisi loman aikana tekemään käsitöitä. 
Sitten olisi oikeastaan aika täydellinen loma vietetty.
Tähän mennessä olen ennättänyt ainoastaan leikkelemään vanhoja yöpaitoja matonkuteiksi. 
Vaikka onhan sekin jo jotakin.

Lottariina


perjantai 2. tammikuuta 2015

2015

Uusi Vuosi, uudet kujeet! 
Tänään käytiin kolmen vanhimman typyn kanssa Ikeassa haalimassa säilytyslaatikoita, sillä tietenkin myös tänä vuonna (kuten varmaan aika monena vuonna aiemminkin) on tarkoituksena saada paremmin organisoitu koti. 
Luin hyvän vinkin FB:ssä aiheeseen liittyen: 
Luovu yhdestä tavarasta joka päivä. 
Jos ostat jotain uutta luovu sinä päivänä kahdesta. 
Vaihtoehtona on myydä, lahjoittaa tai heittää pois. 
Vuosi 2016 alkaakin sitten 365 tavaraa vähempänä. 
Me like <3 
Vaikka tykkään kyllä mun romuistakin, kuten näistä talven aarteista.







Muita suunnitelmia Uudelle Vuodelle on karkkien pois jättäminen ja sokerin vähentäminen ylipäänsä. Toki synttäreillä pitää vähän herkutella, mutta muuten heitetään hyvästit sokeriähkyille ja lisätään hedelmien ja marjojen syömistä entisestään. Keho kiittää. 



Uuteen Vuoteen siirryttyä on vähitellen päästetty irti Joulusta. Minun tekisi mieli jo heittää kuusikin pois ja kerätä kaikki koristeet odottamaan ensi vuotta, mutta lapset haluavat vielä fiilistellä.



Toivon teidän kaikkien vuoteen 2015 paljon iloa, rakkautta ja onnellisia hetkiä!

Lottariina